Пожарникари гасиха автомобил край Варна на връщане от състезание

0

Казват, че пожарникарите са герои в мирно време. И го доказват не само по време на дежурствата си, но и извън тях.

Пример за това ни дават няколко огнеборци от Спортен клуб по пожароприложен спорт – Бургас, които помогнаха при инцидент на пътя край Варна, пише Нова Варна.

Техните имена са: Асен Асенов, Стефан Ташев, Константин Инджов, Стоян Узунов, Янчо Момчилов, Владимир Чанев, Стефан Райков, Валентин Великов и Янко Каменски.

На връщане от първия състезателен ден на Международния турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос”, който се провежда във Варна, по пътя за Златни пясъци, малко преди разклона за Аладжа манастир, попадат на аварирал автомобил с добричка регистрация, от който излиза пушек.

„Покрай него имаше суетящи се хора. Моментално спряхме и с пожарогасителя от буса и вода в туби от дистрибутор на вода, който беше вече спрял, загасихме пламналия автомобил, разказа Асен Асенов.

За щастие при инцидента няма пострадали благодарение на бързата и адекватна реакция на бургаските огнеборци.

Сигналът за пожара в лек автомобилМерцедес” е подаден около 15:10 часа на 25 септември. Причината за него е техническа неизправност. Унищожени са две пластмасови кори, информират от Областната дирекция на МВР във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари