Пожарната в Русе отреагира ситуация при земетръс от 6,3

0

Пожаротактическо учение за действия при разрушителни земетресения се проведе днес в Русе в района на хижа „Приста“ от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

В тренировъчната ситуация, освен пожарникарите и спасителите, участваха сили и средства от Единната спасителна система на общинско ниво – ОДМВР - Русе, ДНС 112, ЦСМП - Русе, СБЧК - Русе и ДФ към Община Русе, информира Русе Медиа.

Основната цел на учението бе да се подобри организацията и повишат уменията и натренираността за използване на наличните оперативни способности на структурите за търсене и спасяване с цел осигуряване на адекватна и ефективна реакция при земетресение.

Сценарият на полевите действия предвиждаше ситуация, в която е възникнало земетресение с локален магнитут от 6,3 по скалата на Рихтер, в резултат на което са последвали разрушения на конструкциите на многофамилна жилищна сграда, в която пребивават хора. Веднага след бедствието са регистрирани щети и по газопроводи и ел. проводници, което е довело до възникване на пожар в сериозно пострадалата постройка. Получени са множество сигнали на тел. 112, като част от тях са свързани с бедстващи хора.

Проиграването на тази тренировъчна ситуация даде възможност да бъдат проследени в реално време действията на участниците в системата за търсене и спасяване, оперативния център, оперативния щаб, длъжностните лица по координация, ръководство и взаимодействие на силите и средствата. Част от основните задачи на учението включват подобряване координацията и оперативната съвместимост, както и степента на подготовка на институциите, службите и реагиращите екипи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари