Пожари, предизвикани от газови бутилки, вдигнаха огнеборците на крак

0
Пожари, предизвикани от газови бутилки, вдигнаха огнеборците на крак
Снимка: Дарик

Вчера в 20:07 часа, е получен сигнал за пожар в апартамент в кв. ”Дружба-1”. Изпратен е противопожарен екип от Първа РСПБЗН- Русе. Запалването е предизвикано от изтичане на газ от туристическа газова бутилка. До пристигане на пожарникарите собствениците са успели да спрат притока на газ и са прекратили горенето. Няма пострадали.

Също вчера, за времето от 9:05 до 9:31 часа екип от беленската противопожарна служба е изпратен на сигнал за пожар в къща на ул.”Цар Освободител”. При пристигане на мястото на произшествието е установено, че е възникнало запалване от изтичане на газ пропан-бутан от вентила на битова газова бутилка.

Бутилката е изнесена и обезопасена извън къщата. При пожара е унищожено домашно имущество. Няма пострадали. Причина за пожара е техническа неизправност на газовата бутилка.

Пожар е възникнал и в къща в местността "Хиподрума". Отзовали са се два противопожарни екипа, които са установили, че гори навес на къща. Унищожени са 10 кв.м покривна конструкция от навеса и част от стряхата на къщата. Не е допуснато разпространение на пожара към жилището. Причина за пожара е късо съединение в ел. инсталация. Няма пострадали.

Източник: МВР-Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари