Пожари опустошават Сицилия

0
Около 800 пожарникари се борят с огъня на различни фронтове
Около 800 пожарникари се борят с огъня на различни фронтове Видео: Euronews Bulgaria

Около 800 пожарникари се борят с огъня на различни фронтове

Пожари продължават да горят в Сицилия, обхващайки големи части от острова. Две са жертвите на стихията – жена на 42 години и 68-годишен мъж.

700 туристи от хотел „Коста Верде“ бяха евакуирани, след като сградата бе застрашена от пламъците. Но в събота сутринта туристите се върнаха в хотела, въпреки че пламъците не са потушени, предаде Euronews Bulgaria.

Около 800 пожарникари се борят с огъня на различни фронтове, включително около столицата Палермо и град Месина. Въздушни танкери помагат с разпръскване на водни струи.

Началото на астрономическата есен дойде с горещо и ветровито време, което спомага за разгарянето на пламъците. Прогнози за дъжд могат да помогнат в битката с огъня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари