Пожарът край Елшица е тръгнал от запалено стърнище

0
Това обявиха от прокуратурата
Това обявиха от прокуратурата

Това обявиха от прокуратурата

Районната прокуратура Пазарджик е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, предизвикал по непредпазливост пожара край селата Елшица и Левски в района на Панагюрище.

Установено е, че на 8 август в землището на село Левски, непосредствено до главния път за Панагюрище, е запалено стърнище. Огънят бързо се разпространил и в съседното село Елшица, където бе обявено и бедствено положение.

Извършен е оглед на местопроизшествието и са иззети веществени доказателства. Предстои да бъдат назначена пожаротехническа експертиза, която да установи колко декара е изгорялата гора.

Четири денонощия огнеборци, горски служители и доброволци се бориха със стихията. В гасенето се включиха и хеликоптер Ми-17 от авиобазата в Крумово, както и вертолет "Кугър". Пожарът вече е локализиран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари