Пожар в дърводелска работилница събуди квартал в Русе

2
Пламъците и димът разбудиха и притесниха хората от района, които веднага са подали сигнал на тел.112
Пламъците и димът разбудиха и притесниха хората от района, които веднага са подали сигнал на тел.112

Пожар избухна рано тази сутрин в дърводелска работилница на ул.“Клисура“ в кв.“Дружба 2“ в Русе.

Пламъците и димът разбудиха и притесниха хората от района, които веднага са подали сигнал на тел.112. На място много бързо са пристигнали две пожарни, които близо два часа се бориха с тлеещите огнища. За щастие няма сериозно пострадали хора, предаде Русе Медиа.

Инцидентът е станал около 7:00 часа сутринта. Пламнала е работилницата, която се намира в пристройка до къщата. В пристройката е имало и стая, в която е живеело възрастно семейство – и двамата над 80-годишни. Мъжът е бил дърводелец и в шапрона е складирал дървен материал, който е използвал в работата си. Бързата реакция на пожарникарите е предотвратила разпространяването на пламъците към основната къща и съседните имоти. Семейството е гледало и кокошки, които са се задушили в огъня.

Възрастната жена се е опитала сама да загаси пламъците, при което е пострадала леко ръката й. На място бе извикан екип на „Спешна помощ“, който да я прегледа, промие и превърже. Жената е отказала да бъде откарана в болница.

Първоначалните предположения бяха, че огънят е тръгнал от печката, която за последно е била запалена вечерта. От пожарната обаче смятат, че по-вероятната причина е късо съединение. До окончателното овладяване на локалните огнища на място ще остане дежурен екип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари