Пожар на трафопост в квартал "Дружба 2"

0
За изминалите почивни дни екипите на пожарната са имали ангажименти към 13 сигнала за произшествия и инциденти
За изминалите почивни дни екипите на пожарната са имали ангажименти към 13 сигнала за произшествия и инциденти Снимка: Dunavmost / Архив

За изминалите почивни дни екипите на пожарната са имали ангажименти към 13 сигнала за произшествия и инциденти 

Пожарникарите са гасили запалвания в сухи треви и храсти в с. Красени с. Бъзовец, както и в отпадъци в гр. Сливо поле. При произшествията не са нанесени щети. Екип от ССОД при РДПБЗН-Русе е оказал съдействие с измервателна техника на КПП – Дунав мост.

В събота, от 20:48 до 22:05 часа, екип от РСПБЗН-Сливо поле е ликвидирал горене на сажди в коминно тяло в къща на адрес в с. Малко Враново, като при инцидента не са нанесени щети.

В нощта срещу неделя, за времето от 00:41 до 02:40 часа, два автомобила с екипи от Първа РСПБЗН и още един с екип от Втора РСПБЗН са участвали при ликвидиране на произшествие, възникнало в битова стая в хотел на ул. Хан Аспарух в Русе. При пристигане на мястото огнеборците са установили, че има силно задимяване в една от битовите стаи на хотела - склад за спално бельо и консумативи. В хотела са били настанени 11 лица, за които е била организирана е принудителната евакуация, с помощта на персонала, като са преместени в друга сграда на хотела. Изяснено е, че проблемът е възникнал, заради електрическа крушка с нажежаема жичка, която се е допирала до възглавници с дунапрен. При произшествието няма пострадали хора.

Вчера през деня, между 14:14 и 14:40 часа, служители от Първа РСПБЗН са изпратени на сигнал за искрене и дим от трафопост на адрес в Русе на ул. Рудозем. След пристигане на екип от електроразпределителното дружество е установено, че е нагорял ел. проводник в една от клетките на трафопоста. Екипът на пожарната не е извършвал пожарогасене.

Следобед, в 15:33 часа, е получено съобщение за пожар на адрес в Русе на ул. Тунджа, но след това е отказано съдействието на огнеборците, тъй като е установено от съсед, че става въпрос за оставено на котлон мляко, което е изкипяло.

Същата вечер в 17:04 часа е получено съобщение за излизане на черен дим в района на Товарна гара в Русе, където са изпратени представители на пожарната и полицията. Те са установили там трима мъже, които са горили кабели.

В 18:07 часа е получен сигнал от граждани, че в жилищна кооперация на ул. Ниш в Русе, техен съсед пали пластмаси и в целият район мирише на бакелит. Сигналът е предаден към РИОСВ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари