Пожар на площадка за контролирани взривове в Германия

0
На мястото на взрива са били складирани около 30 тона стари гранати, боеприпаси и конфискувани фойерверки
На мястото на взрива са били складирани около 30 тона стари гранати, боеприпаси и конфискувани фойерверки Снимка: АП

Когато районът се запалил са се чули множество експлозии

Германски пожарникари използваха хеликоптери, за да хвърлят вода върху пламъците, които се издигаха над пожар на площадка за контролирани взривове в гора край Берлин, предаде ДПА и БТА. 

Двата хеликоптера, повикани от противопожарната служба, са били в постоянно движение "на практика на всеки пет минути" от около 17:00 часа местно време вчера вечерта, за да носят вода от близката река Хавел и да я изхвърлят върху площадката за контролирани взривове, заяви вчера говорител на пожарната служба пред ДПА.

Трети хеликоптер се е включил в операцията в гората Грюневалд, която се очаква да продължи до настъпването на нощта.

След продължили шест дни опити за овладяване на пожара на полицейската площадка за обезвреждане на експлозиви аварийните екипи се надяваха, че най-новите мерки ще се окажат ефективни. "Надяваме се на голям ефект", заяви говорител на пожарната.

Пожарникарите установиха, че в горската зона южно от мястото на взрива също има доста боеприпаси, които са били изхвърлени в околността от експлозиите. Все пак е възможно тези пожари да бъдат гасени от въздуха, каза пожарната служба.

На мястото на взрива са били складирани около 30 тона стари гранати, боеприпаси и конфискувани фойерверки, а когато районът се запалил са се чули множество експлозии. Мисията по потушаването на пожара беше допълнително затруднена от потенциалната опасност от разпръснатите в района боеприпаси и стари бомби от Втората световна война.

Полицейските хеликоптери пристигнаха в Берлин, след като досега се бореха с друг голям пожар, бушуващ в близост до границата с Чехия. До тяхното пристигане пожарната използваше специален танк и противопожарни роботи. В ранните часове вчера сутринта отново бяха забелязани малки пожари и се чуха слаби експлозии.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари