Пожар на автомобил край хижа "Приста"

1
Произшествието е възникнало от късо съединение
Произшествието е възникнало от късо съединение Снимка: Архив

5 сигнала са наложили намесата на дежурните екипи на РДПБЗН – Русе през изминалото денонощие

Вчера следобед, между 16:50 и 17:30 ч., екип на РСПБЗН - Две могили е посетил адрес в с. Батишница по сигнал за горяща газова бутилка в двор на къща. При пристигане на място, служителите установяват, че собственикът е бил загасил бутилката посредством пожарогасител. Местопроизшествието е обезопасено от огнеборците. До инцидента се е стигнало, заради техническа неизправност.

От 17:45 до 18:30 ч., екип от Втора РСПБЗН - Русе е работил в района на х. Приста, където е възникнало пламъчно горене в лек автомобил. Изяснено е, че произшествието е възникнало от късо съединение. Горенето е ликвидирано на площ от около квадратен метър. При инцидента няма пострадали.

В 16:20 часа огнеборци от Първа РСПБЗН са пратени на сигнал за горене в селскостопанска постройка в с. Щръклево. На място пожарникарите са установили, че произшествието е станало в постройка, използвана в миналото за отглеждане на животни, а в момента в нея се съхраняват дърва, въглища и стари вещи. В постройката не е имало прекарано електричество и според собственика най-вероятно съхраняваните в въглища, вследствие на метеорологичните промени са се самозапалили.

Между 15:00 и 19:30 ч., служители и техника от РСПБЗН – Сливо поле, заедно с техни колеги от сектор Спасителни оперативни дейности от Русе са работили на мястото на пътния инцидент по пътя Русе – Сливо поле, където самокатастрофира лек автомобил БМВ и загинаха двама души. Местопроизшествието е било обезопасено от екипите, а за изваждането на телата на загиналите от превозното средство е използвана специализирана техника.

Тази нощ, за времето от 01:00 до 01:26 часа, пожарникари от Втора РСПБЗН - Русе са реагирали на сигнал за запалване в метален контейнер за смет на адрес в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари