Пожар изпепели апартамент в Русе

4
Син спаси 90-годишния си баща от пламъците
Син спаси 90-годишния си баща от пламъците Видео: Русе Медиа

Пожар изпепели апартамент в жилищен блок в Русе.

Инцидентът е станал днес по обед. Пламъците са обхванали двете стаи, в които са живеели баща и син. Двамата мъже са спасени, а пожарът е потушен от два екипа огнеборци. От пушека и водата обаче са пострадали съседните апартаменти, предаде Русе Медиа.

Пожарът е избухнал в жилище на третия етаж на блок на ул. „Борисова“. Сигналът е подаден от хора, които са видели излизащите от прозорците пламъци. Обитателите на апартамента са разбрали, че има пожар едва, когато им замирисало.

„Бях си в моята стая, четях си, гледах телевизор. Като спря телевизорът, тогава излязох. Имаше пушек, нищо не се вижда, но не се уплаших, защото нищо не видях“, разказва 90-годишният Иван Стефанов.

С помощта на пожарникарите синът Стефан успял да изкара трудно подвижния си баща навън. Мъжът предполага, че огънят може да е тръгнал от запалена свещ. Бил я запалил сутринта, защото му трябвала. А по думите му в апартамента имало много хартии и стари вещи.

Заради голямото количество хартия гасенето на огъня е било трудно. Хората от съседните апартаменти са в шок, тъй като жилищата им са опушени и наводнени.

Дора Милчева, която живее в жилището отгоре, буквално плаче заради нанесените щети. Казва, че апартаментът й е целият опушен, а скоро е правила ремонт и не знае какво ще прави.

Повечето от пострадалите жилища нямат застраховки и собствениците им сами ще трябва да отстраняват щетите. Причините за инцидента се изясняват.

Пожарът предизвика задръствания по ул.“Борисова“, тъй като полицията бе отцепила района от съображения за безопасност.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари