Пожар изпепели 200 бали с люцерна в село Ботров

0
През изминалото денонощие екипите на дирекцията са реагирали на 7 сигнала
През изминалото денонощие екипите на дирекцията са реагирали на 7 сигнала

През изминалото денонощие екипите на дирекцията са реагирали на 7 сигнала

От 12:11 до 13:30 ч. екип от РСПБЗН – Ветово с два автомобила е гасил пожар в сухи треви и храсти на площ от около 3000 кв.м в гр. Ветово. Произшествието е ликвидирано без щети.

В 13:45 часа екип от Първа РСПБЗН е изпратен на сигнал за дим, излизащ от лек автомобил на ул. Стефан Стамболов в Русе. При пристигане на адреса пожарникарите са изяснили, че е възникнало късо съединение в ел. инсталацията на автомобила и не е имало пожар.

В 13:54 часа служители на РСПБЗН - Бяла, заедно с началника на районната служба, с три пожарни автомобила са посетили сигнал за запалени бали люцерна в село Ботров. Екипите са работили и дежурили на мястото на пожара до 00:50 ч. тази нощ. При произшествието са унищожени около 200 бр. бали от рулонен тип. Причината за пожара се изяснява.

В 14:18 часа два екипа от Втора РСПБЗН и един от Първа РСПБЗН са изпратени на сигнал за пожар в района на вилната зона над езерото в с. Николово, където пожарът се е разпространил по изоставени дворни места в обрасла суха тревна растителност и храсти на площ от около 60 дка. След приключване на действията по гасене при обход в района е установено, че огънят е нанесъл минимални щети по спомагателни и паянтови постройки. Спасени са голям брой дворни места и използваеми вили. Причината за пожара е в процес на установяване.

За времето от 14:56 до 18:55 ч. екипи със служители от Първа РСПБЗН и ССОД са изпратени в с. Николово за гасенето на пожар обхванал около 70 дка сухи треви и храсти в изоставена градина с орехови насаждения. Намесата на огнеборците е спряла разпространението на пожара към вилите в района. Причините за този пожар също са в процес на изясняване.

След потушаване на пожарите в с. Николово са извършвани обходи на териториите на произшествията и дежурства от служители на пожарната, за доизгасяне на локални огнища при необходимост.

Още два пожара възникнали в сухи треви и храсти са гасили вчера вечерта огнеборците. По гасенето на единия, на площ от около 5000 кв.м. в гр. Бяла, са работили служители от РСПБЗН – Бяла за времето от 18:31 до 19:10 ч. Другият е възникнал в с. Каран Върбовка, където освен сухи треви и храсти огънят е успял да обхване и изоставена постройка.

Тази нощ, между 03:01 и 03:20 ч., един екип от Първа РСПБЗН е изпратен да погаси запалване в метален контейнер за смет на ул. Антим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Ами
    от влак ще да е пламнал пожара
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари