Появи се най-търсеният човек в държавата!

1
Шефката на НАП: Тежко решение беше да не си прекратя отпуската
Шефката на НАП: Тежко решение беше да не си прекратя отпуската

Появи се най-търсеният човек в държавата!

Нея я издирваха 4 милиона живи българи и 1,1 милиона неживи, за да си поискат обратно неприкосновеността на личните данни. След като беше в годишен платен отпуск по време на безпрецедентната хакерска атака срещу НАП, шефът на агенцията Галя Димитрова се върна на работа и за първи път коментира кибератаката.

"Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план" - това заяви изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова, цитирана от Dir.bg.

След безпрецедентната акция срещу системата на приходната агенция стана ясно, че тя е в платен отпуск, който така и не прекрати, заради което общественото недоволство се засили.

"Бях със своя екип във всеки един момент, макар и дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията", поясни Димитрова.

След скандала с хакерската атаката министърът на финансите Владислав Горанов влезе в ролята на неин защитник и обясни, че шефката на ударената от хакерска атака институция е в годишен отпуск.

"Директорът на НАП Галя Димитрова е изключително добър професионалист - имам ѝ пълно доверие за всичко, освен за информационната сигурност", обяви тогава Горанов.

"Г-жа Димитрова не сте я виждали пред камери, тъй като е в платен годишен отпуск. Едва ли си изкарва добре", каза още финансовият министър.

На въпрос дали смята да си подаде оставката, тя заяви, че в момента най-важното е да се преодолее кризата, а оставки се давали много лесно в труден момент.

"Според мен най-отговорното и тежко решение е да поемеш отговорността в този момент и да приключиш с проблема по най-добрия начин", каза още шефът на НАП. Тя поясни, че са провеждани тестове по отношение на това дали системата издържа на заявките за използването на електронните услуги.

Димитрова уточни, че ѝ предстоят срещи и едва след това ще стане ясно дали служители на НАП ще понесат отговорност, ако бъдат установени пропуски в работата им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари