Повишава се рискът от инциденти с мигранти по време на лов

0
Някои от ловните дружинки ловуват на самата граница, а мигрантският натиск продължава да е голям
Някои от ловните дружинки ловуват на самата граница, а мигрантският натиск продължава да е голям

Някои от ловните дружинки ловуват на самата граница, а мигрантският натиск продължава да е голям

"Повишава се рискът от инциденти с нелегални мигранти по време на ловните излети, особено около празничните дни", предупреди за пореден път кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов, цитиран от БНР. През последния месец в района на българо-турската граница ловците са засекли десетки незаконно преминали в страната граждани.

Със застудяването на времето срещите с незаконно преминали границата зачестяват, като в два от случаите едва не е се е стигнало до стрелба, подчерта кметът Христо Христов, който е и председател на ловно-рибарско сдружение "Странджа". В дните около Новогодишните празници отново има ловни излети, като се очаква в района да излязат стотици ловци.

"Имаме 14 ловни дружинки само в нашето сдружение, в което членуват близо 500. Имаме и частно сдружение - Болярово, Денница и Камен връх, където има 140- значи около 600 човека. Да им направим едни по-специални инструктажи, за да нямаме определени проблеми. Някои от ловните дружинки ловуват на самата граница."

Заради засиленият мигрантски натиск в общините Елхово и Болярово беше в въведено частично бедствено положение на два месеца.

До края на октомври се възстановиха и ремонтираха част от пътищата, водещи към границата, за да се улесни работата на полицейските служители, но мигрантският натиск продължава да е голям.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Сачми ном. 13.
    Да турят табелки с надписи на арабски: "Стреля се без предупреждение!".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари