Поведението на Гешев по време на кампанията е най-интересно

0
Сега ще е страшно любопитно как Гешев ще разследва Пеевски и Боко
Сега ще е страшно любопитно как Гешев ще разследва Пеевски и Боко Снимка: БГНЕС / Архив

Между другото най-интересното нещо в цялата предизборна кампания е... Поведението на Гешев

В началото по навик той направи опит да се сниши, правейки се, че няма разлика между редовното и служебното правителство. В момента когато започнаха да се раздухват подслушванията се активизира и реши да сплаши правителството, привиквай и разпитвайки "новите" силно в МВР. В милиционерската му кратуна това трябваше да ги спре, да ги изкара на масата на преговорите. При работа с хората от неговите среди това винаги е работило.

Само дето си имаше работа с хора не от неговите среди, а с класа както над него, така и над средите му. Правителството може да е временно, но зад него стои както Президентството, така и де факто бъдещото управляващо мнозинство. Разполагайки на практика с две от властите и с точния човек за работа с такива като Гешев (Рашков) властта се активизира още повече, а МВР директно отсвириха всякакви срещи с Гешев.

За това Гешев не беше подготвен и пак съвсем типично пак се "потопи". Ако Боко го пази омертата на Брюксел и на практика е неподсъдим за Гешев това не важи. И само след месец и нещо може да се окаже от главен прокурор в разследван. А за какво има да го разследват -има и още как. А него Брюксел няма да го пази.

Вероятно е разчитал, че след като е целунал пръстена на дясната ръка на държавния департамент на САЩ е смятал, че американците ще го пазят. Типично както всеки дребен гангстер се е смятал за толкова ценен актив, че... И сбърка - за Дона дребния мафиот е никой, лесно заменимо винтче. И халосването на Пеевски по закона Магнитски удари Гешев точно толкова, колкото и Пеевски.

Та така - сега ще е страшно любопитно как Гешев ще разследва Пеевски и Боко, щото и кой е корумпирания партиен лидер пак е ясно кой е. Абе да не си на мястото на Каскета тия дни... Ама пък съм и тръгнал да го жаля...

Вили Благоев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари