Повдигнаха обвинения в тероризъм на бившия пакистански премиер Имран Хан

0
Обвинени още са 17 негови помощници и десетки поддръжници
Обвинени още са 17 негови помощници и десетки поддръжници Снимка: Фейсбук

Обвинени още са 17 негови помощници и десетки поддръжници

Полицията в Пакистан повдигна обвинения срещу бившия премиер Имран Хан, 17 негови помощници и десетки поддръжници, обвинявайки ги в тероризъм и няколко други престъпления. Преди ден последователи на сваления премиер влязоха в сблъсък със силите за сигурност в Исламабад, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.

Вчера в продължение на часове привържениците на Хан влизаха в сблъсъци с полицията пред съда, където бившият премиер трябваше да се яви по дело за подкуп. Полицията за борба с безредиците използва палки и сълзотворен газ, докато привържениците на Хан хвърляха бомбички и камъни по силите на реда.

Повече от 50 полицаи бяха ранени, а полицейски контролно-пропускателен пункт, няколко коли и мотоциклети бяха подпалени. Полицията съобщи, че по време на насилието са арестувани 59 поддръжници на Хан.

Хан обаче така и не се яви в съда, за да се изправи пред обвиненията, че е продал подаръци, получени по време на мандата си, и е укрил взетите средства.

Освен Хан, заведеното днес дело обвинява бивши и настоящи депутати, бивши министри, бивш председател на парламента и десетки поддръжници на Хан.

Обвиненията включват тероризъм, възпрепятстване на полицейски служители при изпълнение на задачите им, нападения срещу полицията, раняване на служители и заплаха за живота им.

Събитията са последните, свързани с нарастващото насилие около 70-годишния Хан, който беше свален от власт с вот на недоверие в парламента през април миналата година. Оттогава бившата звезда на крикета, превърнал се в ислямистки политик, твърди - без да представя доказателства, че отстраняването му е незаконно и е заговор на правителството на неговия наследник Шахбаз Шариф и Вашингтон. Както Шариф, така и САЩ отхвърлиха обвиненията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари