Повдигнаха обвинения на двама тийнейджъри за жестокостта към Фейт

1
Ушите на животинката са изрязани с макетен нож
Ушите на животинката са изрязани с макетен нож Снимка: Фейсбук

Първоначалните подозрения на ветеринарите, че ушите на кучето са отрязани с лозарска ножица, са опровергани

Двама тийнейджъри - на 14 и 17 години, са с обвинения за зверско посегателство срещу животно. Преди дни ви разказахме за Фейт - куче на няколко месеца, което беше намерено с отрязани уши. По информация на прокуратурата посегателството е извършено с макетен нож.

А.С. и П.С. са задържани за до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. По неофициална информация единият от задържаните има предишни провинения.

Ако бъдат признати за виновни, тийнейджърите може да получат наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 3 години и глоба в размер от 2000 до 5000 лева.

Хората, открили кучето, са подали сигнал в 1 РУ в София. Те са от организация за закрила на животните и сами са намерили извършителите. Часове по-късно те са задържани.

Според Сузана Мустафи от сдружение "Респект към животните" първоначалните подозрения на ветеринарите, че ушите на кучето са отрязани с лозарска ножица, са опровергани.

Искаме хората, които са причинили това на животното, да си понесат последствията и да поемат отговорност”, заяви Мустафи, предаде Нова телевизия.

Фейт се лекува в клиника в Стара Загора. Вече е излязла от шоковото състояние. "Чувства се много по-добре. Вече целува всички наред. Много мило кученце е”, каза още жената.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    християн
    ах колко злоба има в човека и то е направено от деца !!!!
  • 3
    3
    джони
    Долни копеленца.
  • 16
    2
    Анонимен
    Изверги. За такива максимално наказание в затвора и максимална глоба. Ръцете да ви изсъхнат дано. Долни коп...ца
  • 21
    1
    Фффффф
    Ах,изродчета мръсни.Ако ви докопа човек...........
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари