Повдигат нови обвинения на Георги Георгиев

1
Прокуратурата в Стара Загора обединява двете разследвания срещу мъжа, ранил с макетен нож Дебора
Прокуратурата в Стара Загора обединява двете разследвания срещу мъжа, ранил с макетен нож Дебора Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Стара Загора обединява двете разследвания срещу мъжа, ранил с макетен нож Дебора

Районна прокуратура - Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги Георгиев и ще му повдигне нови обвинения.

Това съобщиха от държавното обвинение по случая с 18-годишната Дебора Михайлова.

След извършен анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели, включително допълнителен разпит на пострадалата Дебора Михайлова, писмени доказателства, включително допълнителна съдебномедицинска документация, представена от процесуалния представител на пострадалата, изготвените заключения по назначените експертизи – комплексна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора обединяват разследванията по двете досъдебни производства спрямо 26-годишния Георги Георгиев и предстои да му повдигнат нови обвинения.

Новите квалификации са за извършени три престъпления.

Престъплението по чл. 143, ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора в стая в апартамент е принудил Дебора Михайлова да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата ѝ и употребил сила - удар с юмрук.

Престъплението по чл. 131, ал.1, т.5 и т.9 вр. чл. 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора, с особена жестокост и по особено мъчителен начин е причинил на Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото.

Повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на обвиняемия, който е с определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, водено срещу него за закана с убийство спрямо Дебора Михайлова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    ............
    Трябваше да му повдигнат обвинения много преди това!!!!Сега като опря яйцето до.............,излизат много неща наяве!!!!!Този инндивид е живял с мисълта,че ще му се размине,както винаги!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари