Потомците на Нобел създадоха нова международна награда

0
Тя е в размер на 100 хиляди евро
Тя е в размер на 100 хиляди евро

Потомците на Алфред Нобел, Микаел и Петер Нобел, които се явяват племенници на негови внуци, създадоха "Нобелов фонд за устойчиво развитие" - международна награда в размер на 100 хиляди евро, предаде БТА.

Разглеждането на новите проекти за новоучредения приз ще започнат на 15 май 2018 година, като крайният срок е 1 февруари 2019 г. Наградата ще бъде присъждана за технологични решения, способстващи устойчивото развитие на човечеството. Наградените ще са от десет различни области. Те включват разработки в селското стопанство, в добива и рециклирането на водата, в опазването на природата и околната среда, в екологично чистите производства, в транспорта, във възобновяемите източници на енергия, в използването и потреблението на енергията, в генното инженерство и биотехнологиите, в медицината, здравеопазването, физкултурата и спорта, в социалната сфера и бита.

Имената на лауреатите ще бъдат обявени на 12 февруари 2019 година. От 7 до 24 май всички отличени проекти ще бъдат изложени в павилионите на ВДНХ в Москва.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари