Поставят над 200 нови контейнера за битови отпадъци в Русе

0
Контейнерите са с по-широките отвори, даващи възможност за изхвърлянето на по-голямо количество отпадъци без затруднения
Контейнерите са с по-широките отвори, даващи възможност за изхвърлянето на по-голямо количество отпадъци без затруднения Снимка: Община Русе

Контейнерите са с по-широките отвори, даващи възможност за изхвърлянето на по-голямо количество отпадъци без затруднения

Над 200 нови контейнери за отпадъци от типа „NORD“ ще бъдат поставени в следващите няколко седмици в Русе. Те са с общ обем 3 м3, като за сравнение старите съдове от типа „бобър“ са с вместимост едва 1,1 м3.

Новата партида контейнери ще подмени съдовете от стария тип, като около точките на поставянето им се изрязват провисналите клони и се повдигат кабели, така че да не бъде възпрепятствано сметосъбирането с новата автоматизирана техника.

Друго предимство на контейнерите са и по-широките отвори, даващи възможност за изхвърлянето на по-голямо количество отпадъци без затруднения. Новите съдове са с механизъм и могат да се отварят с ръка или с крак.

Обслужването им се осъществява от специализиран камион с висок екологичен клас, което чувствително ще намали изхвърлянето на вредни емисии във въздуха по време на работа. Автомобилът разполага с роботизирана система, чрез която водачът управлява от кабината на машината самия процес.

От сметосъбиращата фирма „Нелсен чистота“ отправят апел към гражданите да използват новите контейнери за отпадъци от домакинствата само по предназначение. Забранява се изхвърлянето на дрехи, строителни и опасни отпадъци, както и опаковки, годни за рециклиране, за които Община Русе е осигурила специализирани съдове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Суза
    Тези контейнери са неудобни! Старите - с капак отгоре - бяха по-удобни за сметозихвърляне!
  • 5
    3
    до номер 2
    Научи се да пишеш на български език!
  • -2
    2
    Nqma zna4enie
    Pove4e konteineri za razdelno sabirane i reciklirane imat po golqm smisal na neshtata plastmasa nai ve4e
  • 2
    1
    Абе
    колкото и да ги хвалите тия конетйнери, са абсолютен, тотален БОКЛУК! По-широки отвори от старите- друг път. Трявба да си идиот, за да повярваш на това. Освен това две места с контейнери от стария тип, примерно на отстояние стотина метра, ги сменят с един "нов" контейнер. Честито на печелившите. Пак някой се налапа някъде според мен. Оставям си чантата с боклука до прекрасиня нов контейнер и се оправяйте.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари