Посред нощ парламентът създаде комисии за ''Турски поток'', ''Лукойл'' и Агенция "Митници"

0
Целият ден се занимаваме с популизъм, с пошли изказвания, заяви Кирил Петков
Целият ден се занимаваме с популизъм, с пошли изказвания, заяви Кирил Петков Снимка: Народно събрание

Целият ден се занимаваме с популизъм, с пошли изказвания, заяви Кирил Петков

На среднощно заседание, парламентът създаде временни комисии за "Турски поток", "Лукойл" и за Агенция "Митници".

Това съобщи БНТ.

Временната комисия за "Турски поток" цели установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ "Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на България", както и за изясняване на всички обстоятелства относно реализацията на "Турски поток".

Във временната комисия влизат:

  • Томислав Дончев ГЕРБ-СДС
  • Александър Ненков ГЕРБ-СДС
  • Венко Сабрутев ПП-ДБ
  • Мартин Димитров ПП-ДБ
  • Рамадан Аталай ДПС
  • Станислав Анастасов ДПС
  • Даниел Проданов "Възраждане"
  • Коста Стоянов "Възраждане"
  • Драгомир Стойнев БСП
  • Борислав Гуцанов БСП
  • Тошко Йорданов ИТН
  • Павела Митова ИТН

Втората комисия, която парламентът прие да създаде, е временна комисия за дерогацията, от която се ползваше “Лукойл” и икономическият ефект от дерогацията. Гласуването по нея мина без дебати в парламента.

Третата комисия, която парламентът гласува на среднощното си заседание е за разследване на корупционните практики в агенция Митници и евентуалната роля на Асен Василев в тях.

"Днес целият ден се занимаваме с популизъм, с пошли изказвания. Имаме един цял месец, който трябва да прекараме заедно. Единият начин е това, което направихме днес - унищожаване на времето и ресурсите на НС. Трябва да помислим искаме ли да направим нещо продуктивно за българите. Днес има арест на служители на митницата и ние се опитваме да правим комисия в деня на ареста. Това ако не е идиотия? Понеже никой не е над закона и няма комисия, която да не подкрепим. Но нека сменим това обидно заглавие към Асен Василев", каза в залата Кирил Петков.

"То популизмът струи от вас цял ден. Трябва да направим нещо за българите и да разберем Асен Василев за затвора ли е или не, защото арестът днес е на човек, назначен от него. Да видим дългата ръка на Асен Василев до къде е стигнала под масата, какво е хванала", каза Станислав Балабанов - ИТН.

"Дали това е акция на завладяната държава?", попита Венеция Ангова от ПП- ДБ.

"Точно така се прави, господин Петков. Не се чака 9 месеца, а се прави комисия на мига", анонсира Тошко Йорданов - ИТН.

"Вчера министерството на финансите публикува месечен отчет за изпълнението на бюджета за края на февруари. Това е най-лошото изпълнение за последните години. Изпълнението на приходите е 13 процента. Приходите от ДДС е най-ниското изпълнение от началото на века. ДДС се събира от митниците. Престъпност и корупция и това нещо трябва да бъде установено. Причината е: най-лошото управление, което сме имали", посочи Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС.

"Искаме да подкрепим тази комисия, но не с това идиотско заглавие", категоричен беше Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

В комисията влизат Теменужка Петкова и Рая Назарян от ГЕРБ -СДС, Венеция Ангова и Константин Бачийски от ПП-ДБ, Йордан Цонев и Хамид Хамид от ДПС, Климент Шопов и Димо Дренчев от “Възраждане”, Румен Гечев и Кристиан Вигенин от БСП, Станислав Балабанов и Тошко Йорданов от ИТН. Председател ще бъде Тошко Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари