Последно злато за Олимпиец номер едно!

0
Успях да направя всичко в този спорт!
Успях да направя всичко в този спорт! Снимка: Paul Gilham/Getty

Олимпиец №1 на всички времена заби последно злато в историческата си кариера, която приключи тази нощ в Рио.

Майкъл Фелпс се раздели завинаги с извънземните си постижения в басейна със златен медал, пише Всеки ден.

Куршума от Балтимор изведе щафета на САЩ 4х100 метра съчетано плуване до първото място, като триумфираха в Рио 2016 с олимпийски рекорд.

А личния си рекорд Извънземния закова на 23-и златни медали от общо 28 на олимпиади - от 2004 г. в Атина, през Пекин и Лондон досега в Рио де Жанейро.

Фелпс плува на трети пост в любимия си бътерфлай. За пореден път Майкъл издърпа колегите си, като възстанови аванса на американците, след като новата звезда Адам Пийти даде преднина на Великобритания в бруста.

Американското каре Райън Мърфи, Коуди Милър, Майкъл Фелпс и Нейтън Ейдриън финишира за 3:27,95 минути. Втори останаха британците с 3:29,24, а с бронз се окичиха австралийците с време 3:29,93.

"Приключих. Чад Ле Клос ме попита при награждаването, а феновете крещяха - "още четири години". Направиха същото и в Лондон. Но не. Няма да продължа още четири години. И държа на думата си. Успях да направя всичко в този спорт. Това са 24 години. Щастлив съм как се развих в тях", заяви най-титулуваният олимпийски шампион преди щафетата.

"Доволен съм, че затварям вратата, както аз искам. Готов съм да се оттегля. Доволен съм. В по-добро състояние на духа съм, в сравнение с преди четири години. И да, готов съм да прекарвам времето си с Буумър и Никол ," каза още той.

"Аз ще съм в Токио, но няма да се състезавам. Няма повече. Това беше. Казвал съм го и преди. Но просто стига. Няма повече. Ако искате, ще се подпиша още утре под тези си думи," завърши Майкъл Фелпс.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари