Посланиците на САЩ на Балканите се събраха на безпрецедентна среща

0
На разговорите в Тирана е бил и шефът на мисията в София Кенет Мертен, както и Габриел Ескобар и Джеймс Рубин
На разговорите в Тирана е бил и шефът на мисията в София Кенет Мертен, както и Габриел Ескобар и Джеймс Рубин Снимка: Юри Ким / Туитър

На разговорите в Тирана е бил и шефът на мисията в София Кенет Мертен, както и Габриел Ескобар и Джеймс Рубин

Посланиците на САЩ на Балканите се събраха в столицата на Албания, Тирана, на първата подобна конференция на представители на американските мисии, на която обсъдиха регионални и глобални приоритети, предаде агенция Танюг, цитирана от БТА.

На срещата вчера присъстваха също специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар, както и специалният пратеник и координатор на Центъра за глобално ангажиране към Държавния департамент на САЩ Джеймс Рубин.

Домакин на срещата беше посланикът на САЩ в Албания Юри Ким, а участници бяха американските посланици в България, Сърбия, Черна гора, Република Северна Македония, Гърция, Босна и Херцеговина, Косово и шарже д'афер на посолството на САЩ в Хърватия.

Юри Ким съобщи, че целта на срещата е била да се обсъдят приоритетите на Съединените американски щати на Балканите.

Радвам се, че мога да приема моите колеги, посланиците на САЩ в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Косово, Черна гора, Северна Македония, Сърбия, заедно с посланика Джеймс Рубин и заместник-помощник държавния секретар Габриел Ескобар, за да обсъдим и координираме приоритетите на САЩ на Балканите. Вярвам, че това е първата подобна среща, която ще се проведе в Тирана", написа Ким в Туитър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Мешерето се събра!
    Политическата цигания продължава на Балканите. Не се виждат на снимката посланиците на България - нито предишната Херо Мустафа, нито настоящия Кенет Мертен. Може пък през това време те да са ходили до нужника ... човешко е.
  • 9
    1
    Аби
    Защо приоритети на САЩ в балканите? Не се наядоха от Европа
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари