Посланикът ни в Румъния се срещна с областната управа в Русе

0
Акцент в разговорите бяха трансгранични инициативи по време на европредседателство
Акцент в разговорите бяха трансгранични инициативи по време на европредседателство

Посланикът на Република България в Румъния Н.Пр. Тодор Чуров се срещна днес в Русе с областната и общинска управа.

Акцент в разговорите му с  областния управител Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев  бяха възможни трансгранични инициативи по време на родното председателство на Съвета на Европейския съюз, пише вестник Бряг. Сред обсъдените варианти са посланиците на представените европейски държави в Букурещ да се запознаят отблизо с региона, с бита, културата и традициите, присъщи за нашите географски ширини.

Също така се предвижда представители на Европейската комисия да посетят Русе по време на предстоящото председателството. Особено внимание беше отделено на възможността да бъдат поканени представители на бизнеса да се запознаят с възможностите, които предлага област Русе, като това да е стъпка към по-нататъшни инвестиции в развитието на региона.

Не на последно място всички присъстващи на срещата се обединиха около становището по време на българското председателство на Съвета на ЕС да се постави още по-ясно пред Европа изключителната необходимост от построяването на трети мост над р. Дунав, който да се намира при Русе.

В срещата участваха още Ивайло Маринов, първи секретар в българското посолсвто в северната ни съседка и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

По време на разговорите със зам.-кметът инж. Димитър Наков Негово превъзходителство се запозна с проектите, които се реализират в Русе през настоящата и през следващата година. Участниците обсъдиха още бъдещ културен обмен между Русе и Букурещ, както и инициативи, които Русе може да домакинства по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз догодина.

В края на срещата инж. Наков подари на Негово превъзходителство Тодор Чуров картина с изглед от избраната за най-емблематична сграда на България – Доходното здание.

След официалната визита, посланикът имаше възможност да разгледа и ледените фигури, част от тазгодишния Русе айс фест.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари