Посланикът на Чешката република се срещна с кмета на Пловдив

2
На срещата присъстваха и заместник-посланикът на Чешката република Петр Вавра и почетният консул на Чешката република в Пловдив доц. д-р Иван Соколов
На срещата присъстваха и заместник-посланикът на Чешката република Петр Вавра и почетният консул на Чешката република в Пловдив доц. д-р Иван Соколов Снимка: Facebook

На срещата присъстваха и заместник-посланикът на Чешката република Петр Вавра и почетният консул на Чешката република в Пловдив доц. д-р Иван Соколов

Кметът на Пловдив прие посланика на Чешката република.

Задълбочаване на отношенията между Пловдив и Чешката република в сферите на културата, образованието, високите технологии и икономиката обсъдиха кметът на Пловдив Костадин Димитров и извънредният и пълномощен посланик на Чешката република Н. Пр. Мирослав Томан, съобщават от Община Пловдив.

Пловдив, който бе културна столица на Европа през 2019 г., е известен с богатия си културен календар. Заради уникалното съчетание от исторически забележителности, колоритна архитектура и съвременна инфраструктура, градът ни е сред най-предпочитаните от туристите в цял свят“, посочи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Н. Пр. Мирослав Томан изрази надежда Пловдив и Чешката република да задълбочат сътрудничеството си при осъществяването на проекти в областта на културата и високите технологии, както и в сферата на образованието.

Кметът Костадин Димитров изтъкна, че Пловдив е университетски център и е едно от най-добрите места за висше образование в България.

На срещата присъстваха и заместник-посланикът на Чешката република Петр Вавра и почетният консул на Чешката република в Пловдив доц. д-р Иван Соколов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари