Посланика на Израел на посещение в Русе

0

Вчера, 19.11.2015 г., в рамките на своята първа визита в град Русе Н. Пр. г-жа Ирит ЛилианПосланик на Израел в България, посети доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе.

Срещата се състоя в кабинета на Областния управител в присъствието още на г-н Алон Коен – неин съпруг и представител на Посолството, отговарящ за търговията и сътрудничеството, и заместник областните управители на Област Русе – г-н Станимир Станчев и г-н Явор Янчев.

Дискутираните въпроси, засягаха възможностите за разширяване на израелското бизнес присъствие в региона и развитието на културните отношения между двете страни.

Като потенциални бъдещи действия за съвместно коопериране бяха идентифицирани провеждането на икономически форум в сътрудничество с Русенски университет „Ангел Кънчев“ за популяризиране на възможностите за инвестиране в двете страни, както и изготвянето на общ културен календар за 2016 г.

Особен акцент областният управител на Област Русе постави върху бележитата фигура на Елиас Канети, чиято 110-годишнина от рождението честваме тази година в родния му град Русе с богата и интерактивна програма.

Той информира за необходимостта от привличане на дарителски средства за цялостна или поне спасителна рехабилитация на родната къща на Нобеловия лауреат по литература. В този контекст, Нейно превъзходителство пое ангажимент да съдейства като адресира молбата за финансова до Посолствата в България на Америка, Норвегия, Австрия и Швеция и до Фондация Америка за България, използвайки своите контакти там.

В края на разговорите доц. д-р Стефко Бурджиев и Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан си размениха протоколни подаръци с отношение към обсъжданата тема за културно-историческите и туристически богатства на България и Израел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари