Porsche с мощност от над 600 к.с предизвиква Tesla

1
Porsche Mission E
Porsche Mission E

Изцяло електрическо купе с четири врати е главната изненада на Porsche за публиката и специалистите на изложението във Франкфурт. Mission E може да се смята за твърда заявка на марката за навлизането в напълно нов сегмент, в който към момента безапелационно доминира Tesla Model S, макар че серийната версия надали ще се появи преди края на десетилетието.

Прототипът разполага с два електромотора с обща мощност над 600 к.с., които са достатъчни за ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.5 сек. и до 200 - за 12 секунди. С подобни показатели Mission E превъзхожда 911 Turbo, но леко отстъпва на най-бързата Tesla Model S P85D.

За сметка на това Porsche-то превъзхожда калифорнийския си съперник поне по два параметъра - автономният пробег достига 530 км, а 80% от капацитета на батериите могат да бъдат попълнени за едва 15 минути. За целта е необходимо специално зарядно устройство, разработено специално за прототипа.

Акумулаторите с водно охлаждане за разположени в пода между двата моста и придават на автомобила отличен баланс и много нисък център на тежестта. Говори се, че много от дизайнерските черти на Mission E ще намерят място в оформлението на следващата Panamera.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари