Потрошиха шест поршeта в катастрофа

0

В нелеп инцидент случил се на германския аутобан A1 в близост до Дортмунд, цели шест броя от един от малкото останали емоционални автомобили - Cayman GT4 са получили сериозни травми.

При поява на бавно движеща се колона шофьорът на автовоза превозващ ценния товар е успял да спре, но този зад него не е имал възможността да реагира толкова бързо и последствията са сериозни, предаде Факти.бг.

Щетите от произшествието до този момент се оценяват на над 1 милион евро и едва ли биха били приятни на застрахователите. От най-мощната и бърза модификация на малкия модел на Porsche са предвидени за производство само по 2500 броя на година, което е сравнително ограничено за масов автомобил.

Cayman GT4 е с шестстепенна ръчна скоростна кутия и използва много от техниката на по-големия GT3, като спирачките, предният мост и амортисьорите, а за двигател се разчита на агрегата от последната атмосферна Carrera S - 991.1 с нейните 385 конски сили и 420 нютонметра. Сухото тегло на автомобила е 1340 килограма - колкото хечбек с базово оборудване. Моделът показа време от 7:40 на пистата Нюрбургринг.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари