Порой отнесе улиците на село в Северозападна България

1
20 къщи са наводнени
20 къщи са наводнени Снимка: БГНЕС / архив

20 къщи са наводнени

Обявиха частично бедствено положение в криводолско село заради порой, който разруши улици и наводни десетки къщи. Цяла нощ и днес през целия ден хората се бориха с отводняването на домовете си и разчистваха улиците от наноси. Проблем с локални наводнения имат общо 46 къщи в 4 населени места. Най-сериозно е обаче положението в село Галатин, предава Нова телевизия.

Иванка Мицова вече си била легнала, когато бурята връхлетяла. Казва, че дъждът започнал около 22:00 часа и не спрял до сутринта. Кметът на селото Красимир Гешев допълни, че 20 къщи са наводнени, а почти всички улици са разрушени.

Пороят влачил камъни, пясък и тиня и засипвал с тях улици и дворове. Лора Шиварова живее в една от най-засегнатите къщи. Прекарала безсънна нощ и едва около 5 часа сутринта се осмелила да погледне какво се случва с дома ѝ. Водата вече била в приземната част и продължавала да приижда. „Цялото мазе е пълно с вода - горе-долу около 50-60 сантиметра”, казва потърпевшата.

Първо изплашените хора опитали сами да се спасят по някакъв начин. Впоследствие обаче се наложило тежка техника да прокопава и да проправя път на водата, която заля дворовете и мазетата им.

Наводнени са 3 къщи в село Ракево, 3 в Осен и още 20 във врачанското село Чирен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари