Поредна легенда оказва подкрепа на „Дунав“

0

Поредна легенда оказва подкрепа на ФК „Дунав“.

Френският маестро Робер Пирес поздрави „Драконите“ за начина, по който се пребориха за оставането си в Първа лига. Момчетатата на Людмил Киров елиминираха „Септември“ в решаващия плейоф след загуба с 0:1 в Русе и победа с 3:2 в реванша в София. Именно положителната развръзка в столицата е повода, който подтикна звездата на световния футбол да пожелае успех на дунавци и много по-добро класиране през следващия сезон в родния елит, който ще е четвърти пореден за тях в Първа лига.

Пирес е световен и европейски шампион, както и двукратен носител на Купата на конфедерациите с тима на Франция. Първият си клубен трофей печели през 1996 година – Купата на лигата на Франция с родния си „Метц“. На сметката си той има още две титли и две Купи на Футболната асоциация на Англия с „Арсенал“, както и куп индивидуални награди, най ценната от които е играч на сезона в Премиершип през сезон 2001/ 2002 г.

Робер Пирес има поглед над родното първенство, благодарение на приятеля на „ДунавКирил Евтимов, с когото не е тайна са в прекрасни отношения. Благодарение на бургазлията фенове на „Драконите“ са вече Патрис Локо, Венсан Герен, Томас Бролин, Баудевайн „Боло“ Зенден и други от популярните звезди на футбола, тениса и баскетбола, с които има контакти.

Придобилият известност и като „Човекът в кадър“ Евтимов не пропуска случай да разшири кръга на популярните личности, пред които с удоволствие представя България в положителна светлина, въпреки трудните години пред родния футбол. Давид Луис, Даниеле Масаро, Марсел Десаи, Маурисио Почетино, Лука Маркеджани, Нуно Гомеш, Пауло Ферейра са само част от звездните му приятели.

Евтимов се опитва и да помогне за съживяването на футбола и в родния си град Бургас, като дава за пример именно възраждането на „Дунав”, който вече четвърти пореден сезон ще е в българския елит, където се завърна през 2016 след 25 години прекъсване. Добрата новина за него е, че през идващият сезон любимия му „Нефтохимик“ се завръща в професионалния футбол в „Б“ група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари