Поредица от събития в Русенско за Деня за безопасност на движение по пътищата

0
Над 200 ученици се очаква да се включат в среща с полицаи от Областната дирекция на МВР в крайдунавската столица
Над 200 ученици се очаква да се включат в среща с полицаи от Областната дирекция на МВР в крайдунавската столица Снимка: МВР / архив

Редица събития по случай Деня за безопасност ще се проведат през утрешния ден в Русенско

За четвърта поредна година, по инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ на 29 юни ще се отбележи денят, посветен на пътната безопасност с инициативи в цялата страна, с които да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност.

В утрешния ден редица събития по случай Деня за безопасност на движение по пътищата се предвиждат и в Русенско, по инициатива на местни и държавни институции.

Над 200 ученици от русенските училища се очаква да се включат в среща с полицаи от Областната дирекция на МВР в крайдунавската столица. Инициативата се планира за 10.00 часа в Пленарна зала, като тя се организира съвместно от ОДМВР и Регионалното управление на образованието, с подкрепата на Областната администрация и Община Русе. По време на срещата си с униформените децата ще научат любопитни факти, а също ще могат да разгледат специализирана техника за контрол на скоростта, полицейски автомобили и мотори, които ще бъдат паркирани пред сградата на Общината. Служителите на реда обещават да отговорят на всеки един въпрос на децата. Те ще дадат и полезни съвети за това къде трябва да се движи човек, ако няма тротоар, как се пресича с колело и много други подобни.

Същевременно в част от детските градини в Русе вече се проведоха интерактивни игри, чрез които най-малките демонстрираха знания и умения за безопасно движение на пътя. Те бяха организирани от Регионалната здравна инспекция/РЗИ/ и са част от ежегодна кампания, насърчаваща социално-отговорното поведение. Експертите от РЗИ са представяли и мултимедийни презентации по тематиката, привличащи вниманието на децата.

В редица детски и в учебни заведения в областта гостуваха и полицейски служители, които по традиция провеждаха превантивни беседи с подрастващите, насочени към сигурността им през ваканционните летни месеци.

Във Ветово утре ще бъдат наградени участници в конкурса за детска рисунка, под надслов „Да играем безопасно на улицата“. В инициативата са се включили над 130 деца между 1 и 12 клас, както и от детските градини. Инициативата там се организира от Общината.

В Две могили утре жителите и гостите на града ще имат възможността да се срещнат с деца от ДГ “Св. Св. Кирил и Методий”- гр. Две могили, придружени от техните възпитатели и от униформени служители от РУ – Две могили. Те ще раздават подготвени от децата картички, припомнящи основните правила за безопасност. Това ще се случи в централната градска част от 10 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари