Поредица от пожари в Русенско

0
Най-големият пожар е бил във ветовска местност - пламнали са 2 000 декара / Снимката е илюстративна
Най-големият пожар е бил във ветовска местност - пламнали са 2 000 декара / Снимката е илюстративна Снимка: lovechmedia.com

През изтеклото денонощие са станали няколко пожара в стърнища и сухи треви в Русенско.

За това информираха в бюлетина на русенската полиция.

За времето от 15:38 до 21:20 часа екип от РСПБЗН - Ветово и още един от Първа РСПБЗН - Русе са участвали в гасене на запалено царевично стърнище във ветовската местност „Табачица“. Горенето е ликвидирано на площ около 2000 дка.

В 18:52 часа пожарникарите от РСПБЗН - Ветово са изпратени да гасят пожар в суха трева и храсти на ул. "Иван Вазов" в гр. Ветово. Горенето е ликвидирано на площ около 25 дка. Не е допуснато разпространението на пожара към намиращи се в непосредствена близост къщи.

В 20:07 часа екип от  Първа РСПБЗН - Русе е гасил пожар в суха трева, храсти и отпадъци в село Щръклево, до училище. Горенето е ликвидирано на площ около 50 кв. м.

В 20:09 часа беленските огнеборци са изпратени да гасят царевично стърнище в с. Белцов. Произшествието е било ликвидирано на площ от около 11 000 кв. м.

За времето от 20:30 до 23:40 часа пожарникари от РСПБЗН - Сливо поле са участвали при ликвидиране на горене в суха трева и храсти в с. Малко Враново, извън регулация, на площ около 5 000 кв.м.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари