Попове изхвърлят майка с 4 деца на улицата

0
Попове изхвърлят майка с 4 деца на улицата
Видео: Нова телевизия

Църковното настоятелство на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в Казанлък оставя четири деца на улицата. Те трябва да напуснат принудително дома, в който живеят от 12 години, собственост на храма. „Църквата гони“, бяха част от плакати, с които приятели на децата изразиха своя протест пред казанлъшкия храм.

Четири деца на 8, 12,14, 18-сет години и тяхната майка Мария Бошнакова, остават на улицата. Съдия изпълнител описа тяхното имущество и те принудително напуснаха апартамента, в който са живеят през последните 12-сет години. Имотът е църковна собственост, до 2011 година с тях е бил и бащата - отец Цанко. След това, свещеникът напуска дома. Така митрополията разтрогва договора с него и сега децата му трябва да се изнесат.

Четирите деца чакаха съдия изпълнителя с насълзени очи. Тъжни мелодии на своето пиано свиреше Александра Бошнакова, носител на десетки награди от международни конкурси.

Децата споделиха, че били свидетели на грозни семейни свади между родителите.

Над 25 деца, протестираха с плакати „Къде останаха християнските ценности” и „Църквата ни гони” пред казанлъшкия храм „Успение Богородично”.

Цяла вечер бащата на децата, заедно с още един свещеник, служиха литургия за тях.

От Общината в Казанлък са предоставили жилище на майката, но тя не е приела да се настани в него.

Мария, която е руски гражданин, не иска развод с Цанко, тъй като това ще повлияе на неговата работа като духовник и може да бъде отлъчен от църквата. Съдебното решение раздели Мария с Православните икони в дома им. Владислав отпразнува 12-я си рожден ден на улицата, а Елисавета след дни ще стане на 9 в дома на приятели. 18-сет годишната Александра изключително трудно се сбогува със своето пиано.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари