Понякога хората имат нужда единствено от частица добрина

2
Затрогващата история разказва във фейсбук Анита Петрова от Русе, а в случката откриваме и важен урок за всички нас
Затрогващата история разказва във фейсбук Анита Петрова от Русе, а в случката откриваме и важен урок за всички нас

Затрогващата история разказва във фейсбук Анита Петрова от Русе, а в случката откриваме и важен урок за всички нас

"Днес по обяд с детето сме малко на въздух и в далечината виждам една много стара баба 90+ с бастун и забрадка, която моли за помощ. Покрай нея минаха трима мъже, никой не и обърна внимание. Наближихме я и инстинктивно извадих 10 лева от чантата си и и ги подавам. Тя погледна парите, погледна мен и ми каза:

- Мило момиче, с тези парички купи нещо на детенцето.

Попитах я от каква помощ точно има нужда и тя ми обясни, че и е трудно да слезе по трите стъпала до нас.. с това искаше да и се помогне. Хванах я, отпусна се в ръцете ми.. помогнах. Жената благодари и ми каза: стара съм, сама съм, но трябва да си купувам хляб, затова излизам. Извини се, че няма с какво да почерпи детето, стисна му ръчичката, стисна и моята. Благодари..

Не подминавайте, помагайте! Всички едно бреме носим.. А толкова прекрасно се чувствах след една нормална на вид постъпка."

Русенци посрещнаха с одобрение историята за сторената добрина. А случаят е показателен, че добро в нужния момент може да бъде нещо несравнимо за човек в нужда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари