Понижиха шефа на Икономическа полиция по негово желание

0
Това потвърди главният секретар на МВР Младен Маринов
Това потвърди главният секретар на МВР Младен Маринов Снимка: БГНЕС

Шефът на Икономическа полиция Мирослав Рашков е бил понижен в Столичната полиция по негово желание и ще бъде инспектор там.

Това потвърди главният секретар на МВР Младен Маринов, предаде Дневник. Миналият понеделник на националното съвещание на МВР главният прокурор Сотир Цацаров разкритикува работата на отдела като заяви, че е в затишие и летаргия, защото нямало никаква активност по разследванията на корупцията.

Маринов отрече понижаването на Рашков да има връзка с изказването на Цацаров. Искането за преместване в СДВР дошло от самия полицай, макар да не стават известни причините, по които той би искал да бъде понижен. В заявлението имало само молба за преместване на подходяща длъжност в СДВР - по лични причини, обясни Маринов. Въпреки че главният секретар на МВР не можа да посочи точна дата на искането на Рашков за преместването му, както и на заповедта на вътрешния министър Валентин Радев, с която преместването е станало факт, той заяви че искането е значително по-рано от съвещанието на МВР, а заповедта на министъра била факт от сигурно една седмица.

Ден след съвещанието пред "Нова телевизия" самият Маринов обеща проверки и рокади в Икономическа полиция. Тогава той обоснова това с критиките на прокуратурата, че в последните години това звено на ведомството не работи.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари