Помогнете да спасим ръката на съпруга ми!

0

Жена се обърна към нас с молба за помощ за съпруга си, който е пострадал при трудов инцидент, пише Novini.bg.

Трагедията се е разиграла пред очите на децата им.

Здравейте, Казвам се Иванка Аврамова и пиша с молба за съдействие, като съпруга на един страхотен човек, изпаднал в почти безизходна ситуация, и майка на две деца, които се нуждаят от баща си. Съпругът ми Ивайло Николов се нуждае от спешна операция в чужбина, без която ще загуби дясната си ръка. Но както повечето български семейства, и ние не можем да си позволим такъв разход“, пише съпругата.

До настоящата ситуация се стигна при нелеп инцидент с циркуляр миналата година. Докато режеше греди за новата ни къща, която градим с много труд и любов, Иво отряза четирите пръста на дясната си ръка. Секунда невнимание, която буквално преобърна живота ни! Случката се разигра пред очите на двете ни деца, тогава съответно на 4 и 9 години, които със сигурност никога няма да забравят този миг“.

Последваха 11 – до момента – операции в „Пирогов“, като първоначално лекарите се опитваха да възстановят отрязаните пръсти. Но впоследствие се получиха усложнения. Показалецът беше ампутиран, а в момента и средният пръст е със сериозен оток и вероятно го очаква същото. Останалите са без чувствителност и подвижност, цялата ръка периодично се възпалява и подува.

Няма да разказвам в подробности за всички наши перипетии, но след всичко изживяно до момента решихме да потърсим второ мнение извън страната. Консултирахме се със специалист по хирургия на ръка в чужбина, който ни предлага сложна операция, с която има надежда в следващата една година Иво да възвърне чувствителността и подвижността на ръката си. Но тя струва 18 000 евро, с които не разполагаме. Ако не я направим, до месеци пръстите ще се приберат към ръката и ще станат неизползваеми. А ако възпаленията продължат, ще се наложи и нова ампутация.

„Наясно съм, че на фона на много истории за тежко болни деца и младежи, които се борят за живота си, нашият случай може да изглежда незначителен. Иво се бори за ръката си, не за живота си. Но той е професионален шофьор и за него загубата на ръката му означава загуба и на работата му, и на основната част от семейния доход. А за нас с децата той е най-скъпият ни и най-добрият човек, когото познаваме“.

Ако някой желае и има възможност да помогнат на семейството, могат да го направят по дарителската сметка, която е разкрита за целта:

Дарителска сметкаИвайло Николов УниКредит Булбанк IBAN: BG50UNCR70001523049617 BIC: UNCRBGSF Ивайло Николаев Николов

Благодаря предварително за всякакво съдействие и всяка добра мисъл, отправена към нас! За връзка с мен: тел. 0895693929, Иванка Аврамова"

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари