Помагач на терориста от Сарафово избягал с такси от Русе

0
Мелиад Фарах е издирван от Интерпол с червена бюлетина
Мелиад Фарах е издирван от Интерпол с червена бюлетина

Един от помагачите на камикадзето, което се взриви при атентата на летище Сарафово в Бургас, избягал с такси от Русе в Букурещ на 11 юли 2012 г. 

Това разкри свидетел по делото срещу Мелиад Фарах и Хасан ел Хадж Хасан. Двамата ливанци, които са с австралийски и канадски паспорт, са подсъдими задочно. Те се издирват с червена бюлетина от Интерпол вече шеста година. При взрива, който стана на 18 юли 2012 г., освен атентатора загинаха петима израелски граждани и българският шофьор на автобуса, с когото те трябвало да отидат до Слънчев бряг.

Пред спецсъда в сряда таксиджията от Русе Емил Станчев обясни, че на 11 юли 2012 г. около 17 ч мъж, които се представил за австралиец, го наел да го закара срещу 55 евро до гара “Норд” в Букурещ. Чужденецът му обяснил, че от румънската столица ще хване влак за Прага, а оттам самолет за Сидни. Той имал само раничка, която демонстративно отказал да остави в багажника.

Предполага се, че това е Фарах, който е с австралийски паспорт. Той бил отседнал в русенски хотел, дори се подстригал в центъра на града.

Агенти на ДАНС в крайдунавския град пък открили в друго такси забравена бордова карта на името на Хасан ел Хадж Хасан. Те толкова се зарадвали на находката, че я пипали с голи ръце, без ръкавици. След това се наложило да им вземат ДНК, а те давали обяснение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари