Полша мобилизира военнослужещи да чистят 10 тона измряла риба в река

0
Снимка: БГНЕС

Вчера само в района на Вроцлав от водата бяха извадени над 350 кг. мъртва риба

Над 200 полски военнослужещи са ангажирани за почистването на последствията от екологичната катастрофа в река Одер, където измряха над 10 тона риба, предаде ПАП, цитирана от NOVA

Министърът на отбраната на страната Мариуш Блашчак благодари на военните за помощта. Освен тях на мястото са участвали и служители на пожарно-спасителната служба.

Първите съобщения за измряла риба са от началото на юли. Вчера само в района на Вроцлав от водата бяха извадени над 350 кг. мъртва риба.

Полската агенция за опазване на околната среда счита, че екокатастрофата най-вероятно се дължи на промишлено замърсяване на водата. Рибари в цяла Полша обявиха измирането на рибата за ужасяваща екологична катастрофа.

Предварителна проверка от Инспектората за опазване на околната среда във Вроцлав показва, че източникът на замърсяване вероятно е химически завод в град Кенджежин-Козле.

Министър-председателят на Полша уволни шефа на държавната агенция "Полски води" и главния инспектор по опазване на околната среда заради инцидента, а също така предложи награда за помощ при откриването на извършителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари