Положението в Русе достигна до самоубийствено безразличие!

0
В Русе има над 9 хиляди онкоболни жители!
В Русе има над 9 хиляди онкоболни жители!

По време на общинското събрание (11.03.2018г.) на политическа  партия "Възраждане"- Русе се проведе среща с гражданско сдружение "Бъдеще за Русе" и нейния председател Бойко Никифоров.

Повод за срещата беше мръсния въздух, който се налага да дишат всички русенци. Ние от партия "Възраждане" - Русе никога не сме изразявали нашата позиция по този въпрос, понеже тази тема от много дълго време присъства в нашето общество, но положението вече достига точка на "самоубийствено безразличие".

Всички партии до сега - ГЕРБ, БСП, т.нар.Обединени патриоти, Реформаторски блок (с всичките си цветове), кой от тях не използва този проблем, за да се опита да печели дивиденти от това. Този проблем е на всички жители на Русе, а решението е само едно - ПОЛИТИЧЕСКО.

На срещата беше казано, че Общинския съвет има законодателните права да реши проблема, стига да иска. ПП"Възраждане" - Русе смята,че има проблем не само с въздуха на Русе, но и с водата ни.

Не знаят ли какви "цветове" се вливат в Русенски Лом? Защо въпреки многобройните сигнали за въздух и вода, не се вземат никакви мерки, а се казва,че "всичко е в нормите‘‘. Общински съвет защо позволява да ни обгазяват?

Ние не казваме ,че тези предприятия трябва да затворят врати и да спрат да работят, а да си купят необходимата пречистваща инсталация и да си работят както биха работили в някоя друга европейска държава или ако трябва да затворят врати.

От 2011 година онкоболните са се увеличили с 25 процента. Това не е ли ясен сигнал за управляващите, какво е качеството на живот в Русе. Те не живеят ли тука?Къде живеят?

Ние от ПП"Възраждане" - Русе сме готови да подкрепим всяка една инициатива свързана с подобряване  на качеството на живот в Русе, няма значение кой я организира. Нека всички,които имат власт да помислят за нас, в частност и за себе си. В Русе има над 9 хил.онкоболни жители!!!

Властимащите да не би да вдишват друг въздух? Това е общ проблем за всички, независимо  от партийната ни принадлежност. Трябват радикални мерки - живот цена няма.

Проблемът е страшен, онкологичните заболявания не подбират. Предложенията на някои партии за измервателна техника са неоснователни. За какво ние?Да ни казва с точност, с колко ни тровят. Няма смисъл от нея, ако не се вземат мерки за решение на проблема, а този проблем вече трябваше да е в миналото.

Много ни е чудно, ако това стане в някоя европейска държава, какво щеше да последва?

Русе-град на мръсния въздух!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари