Поливна система на кея заменя благоустрояването на блокови пространства

4
Заради недопустимите грешки в проекта за кейовата ивица ще страдат отново обикновените граждани
Заради недопустимите грешки в проекта за кейовата ивица ще страдат отново обикновените граждани

Нуждата от поливна система, която да поддържа озеленяването и дървесните видове в новосъздадената крайбрежна зона, принуждава общината временно да замрази три проекта за благоустрояване пред жилищни блокове в Русе

Предложението ще се разгледа на септемврийската сесия на Общинския съвет, пише Русе Медиа

Тъй като в проекта за кея не е предвидено изграждането на поливна система, администрацията ще задели собствени средства, за да я направи. Те са в размер на 25 500 лв. и ще се вземат от инвестиционната програма за 2020 г. чрез корекция в бюджета.

Това налага да се отложи засега благоустрояване пред бл. 23 в кв. „Дружба 3“, където е трябвало да се изгради паркинг за леки автомобили с обслужваща улица, пешеходни алеи и районно осветление за 6000 лв. Без нова обслужваща алея и тротоари, рехабилитация на съществуващ паркинг, нови дъждоприемни отоци и изграждане на районно осветление на същата стойност остават и бл. 14, 15, 16 в кв. „Дружба 3“. В кв.“Здравец“ също временно се замразяват рехабилитация и разширяване на съществуващ паркинг, основен ремонт на подлезите от съседни улици, нови дъждоприемни отоци и изграждане на районно осветление пред бл. „Рупел“ и бл. „Родопи“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари