Полицията застреля афроамериканец в Луизиана

1
Стрелбата е заснета от очевидци
Стрелбата е заснета от очевидци Видео: MSNBC

Полицията в Луизиана застреля тъмнокож младеж при опит да го арестува, а правозащитници обявиха инцидента за поредния случай на полицейско насилие, съобщава БГНЕС.

Стрелбата се е случила в град Лафайет, щат Луизиана и беше заснета от очевидци. Американският съюз за граждански права и свободи определи инцидента като “ужасен случай на проява на полицейско насилие над чернокожи, довел до смърт”, съобщава канал ABC.

От местната полиция съобщиха, че органите на реда били повикани в малък магазин заради мъж, който заплашвал продавача с нож. По време на ареста той се опитал да избяга, след това полицията използва електрошок, за да го спре, но това се оказало неефективно. След като мъжът с ножа се насочил към друг магазин, полицията открила огън. Съобщава се, че мъртвият е 31-годишният Трайфорд Пелерин.

Във видеото, заснето от очевидци, което бе разпространено в социалните мрежи, най-малко шестима полицаи обграждат младежа, докато той се опитва да влезе в магазина и стрелят по него от близко разстояние около 10 пъти.

Щатската полиция започна разследване на инцидента. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари