Полицията в Бургас разби канал за трафик на марихуана към Турция

0

Арестуваха тартора на престъпната група и още двама, участвали в схемата

Бургаска престъпна група снабдявала наркопазара с марихуана в Турция.

Това стана ясно на извънредния брифинг на ОД на МВР и Прокуратурата, на който ст. комисар Калоян Калоянов и окръжният прокурор Георги Чинев съобщиха подробности.

Стана ясно, че трима са участвали в схемата, като единият от тях е тарторът. Те са задържани за 72 часа, като две от лицата вече имат повдигнати обвинения и се очаква прокуратурата да поиска постоянния им арест.

Специализираната полицейска операция на сектор „Наротици“ към ОДМВР-Бургас се проведе през уикенда, припомня Флагман.бг.

Извършена е проверка на кола с бургаска регистрация, с 44-годишен водач от морския град, като в допълнителна част в автомобила, изградена специално, са открити 6,5 кг марихуана, разпределени в 13 пакета. Паралелно с това е арестуван и организаторът на престъпната схема – бургазлия на 54 години. Атакувана е още една кола, шофирано от третото лице в групата – мулето. В автомобила са намерени над 380 хил. евро, щатски долари и българска валута.

Вероятно средствата са от сделка, осъществена в Турция.

В южната ни съседка марихуаната се търгувала на много по-висока цена, стана ясно още на брифинга. Докато тук купувачите за килограм плащали около 5 хил. лв., в Турция цената варирала между 10 и 15 хиляди евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари