Полицията разследва още едно незаконно гробище

0
Извършва се полицейска проверка на гробищния парк в Якоруда
Извършва се полицейска проверка на гробищния парк в Якоруда Снимка: Архив, Булфото

Има съмнения за незаконно гробополагане в гробищния парк на Якоруда

От ГД „Национална полиция“ е предприета проверка по сигнал за извършени закононарушения при строителството и разширяването на гробищния парк на община Якоруда върху съществуващото бивше корито на река Места, съобщиха от там.

По случая са изискани становища от РИОСВ – Благоевград, РЗИ - Благоевград, Басейнова дирекция, „Западнобеломорски район“, взети са и обяснения от представители на местната администрация.

На 20 април 2022 г. съвместно с органите на РДНСК – Благоевград, в присъствието на представители на районната администрация, е извършена проверка на място. Установено е че в разширението на съществуващия гробищен парк е извършено гробополагане, за което е съставен констативен протокол. След инспекцията, в приложено становище от ДНСК, е посочено, че към настоящия момент в регистъра на РДНСК не е налично разрешение за ползване на съществуващия гробищен парк в Якоруда. Установено е също, че е нарушен Констативен протокол от 17 февруари на служител от РИОСВ - Благоевград да не се извършват нови загробвания в свободните терени до приключване на процедурата по изменение на общия устройствен план на община Якоруда.

Това дава основание на разследващите за обосновано предположение, че длъжностно лице от общинската администрация на община Якоруда е осъществило състав на престъпление по смисъла на чл. 282 от НК, като не изпълнило служебните си задължения и е нарушило предписание на държавен орган.

Предстои материалите и преписката да бъдат изпратени на Окръжна прокуратура - Благоевград с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено длъжностно престъпление по смисъла на чл. 282 от НК, извършено от длъжностно лице от общинската администрация на община Якоруда, уточниха от  ГД „Национална полиция“.

По случая за предприемане на последващи действия по компетентност са уведомени РИОСВ - Благоевград и РЗИ - Благоевград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари