Полицията проверява скандален запис с училищен директор

0
Нито един родител няма да прекрачи моя праг, когато той пожелае. Нито един родител няма да има възможност да си каже мъката, се чува в записа
Нито един родител няма да прекрачи моя праг, когато той пожелае. Нито един родител няма да има възможност да си каже мъката, се чува в записа

Столичната полиция проверява запис, в който директор на училище в Банкя призовава учителите да не обръщат внимание на родителите и техните проблеми.

Запис с подобно съдържание, направен по време на Педагогически съвет, се появи в социалните мрежи и предизвика разнопосочни коментари сред родителите. Директорът на 78-о училище "Христо Смирненски" Весела Неделчева отрече твърденията и обеща да търси правата си в съда, предава БНР.

В записа се чуват следните думи: "Нито един родител няма да прекрачи моя праг, когато той пожелае. Нито един родител няма да има възможност да си каже мъката".

Според Весела Неделчева, директор на училището, думите ѝ са извадени извън контекста, а записът е манипулиран с цел дискредитация на училището.

"Имахме един инцидент в училище с едни родители, които искаха да влизат, заплашваха една родителка със саморазправа. Подозирам, че тогава е било това мое емоционално изказване, с цел да ограничи навлизането на родители, които биха навредили на живота и здравето на децата".

Записът е проверяван от полицията, стана ясно от думите на Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София.

"Ние изискахме доклад от директора по случая – Столичната дирекция "Полиция". В мига, в който те съответно направят своята проверка, ще можем да кажем къде е истината".

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари