Полицията хвана сериен крадец - 32 годишен русенец

4
Още двама мъже са били заловени след кражби в търговски обект и частен дом
Още двама мъже са били заловени след кражби в търговски обект и частен дом Снимка: Pixabay

Извършители на кражби от магазини са установени от полицията в Русе

През януари и февруари тази година в полицията са постъпили сигнали за няколко кражби от търговски обекти и опити за такива посегателства. За кражба от магазин на бул. "България" в Русе е съобщено на 17 януари. Изяснено било, че чрез напъване с неустановено техническо средство е била разбита входната врата от ПВЦ дограма и от вътрешността на обекта са откраднати – сума от около 50 лева на монети и бутилка с уиски. По случая е било образувано досъдебно производство.

На 20 срещу 21 януари е била извършена отново кражба от магазин на бул. "България", като чрез напън с неустановено техническо средство е отворена алуминиева врата и са взети цигари от различни марки. На 10 февpуаpи е получено заявление от управител на магазин на ул. "Даме Груев", който е съобщил за извършен неуспешен опит да бъде проникнато в склад на магазина, като с метален крак, отчупен от стол, е била окривена дограмата на вратата към склада, изработена от алуминиев профил, а също е било прекъснато и захранването на охранителна камера.

На 12 февруари в полицията управител на магазин на ул. "Ямбол" е съобщил за нанесени щети по обекта и опит за проникване в него. Установени били побитости по дограмата на един от прозорците на обекта, както и че е прекъснато захранването на камерите за видеонаблюдение.

По всички случаи в Първо РУ са били образувани досъдебни производства или преписки, с оглед изясняване и разследване на извършените престъпления. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия криминалисти от Първо РУ са установили като извършител 32-годишен мъж от Русе. Работата по случаите продължава, продължава и изясняването на престъпната дейност на лицето.

18-годишен русенец също е бил установен от криминалисти на Първо РУ като извършител на кражба от магазин. Това е станало след като на 12 февруари в полицията е сигнализирал управител на търговски обект на ул. "Цар Асен". Той е информирал служителите на реда, че на 7 февруари около 22:13 часа, неизвестен млад мъж е бил откраднал хранителни продукти от обекта – сушеница, пастърма, кренвирши. По случая се води преписка по описа на първо РУ.

Още един извършител на кражба са установили полицаите от Първо РУ, но в този случай обект на посегателство е било избено помещение на адрес на ул. "Видин" в Русе. Според сигнала подаден в районното управление за периода от 7 до 14 февруари , чрез взломяване на входна врата на мазето, са били откраднати 3 бр. пътнически куфари от различни марки, както и хладилна чанта. На място е бил извършен оглед и по случая е започнало разследване по досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал.1, т.3 от НК. В резултат на реализираните действия от страна на криминалистите, бързо е изяснено, че автор на деянието е известен на правоприлагащите органи русенец на 31 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари