Полиция влезе в сградата на румънския парламент

0
Причината е, че сенатор Диана Шошоака е отказала да си сложи предпазна маска
Причината е, че сенатор Диана Шошоака е отказала да си сложи предпазна маска

Причината е, че сенатор Диана Шошоака е отказала да си сложи предпазна маска

Полиция влезе в сградата на румънския парламент, тъй като сенатор Диана Шошоака е отказвала да си сложи предпазна маска, съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

Силите на реда, повикани от сенатор Николета Паулюк от Национално-либералната партия (НЛП), пристигнали в парламента, а Шошоака отказала да излезе от пленарната зала и да подпише констативния протокол за нарушението.

Паулюк от НЛП отбеляза, че парламентът одобрява закони, които всички трябва да спазват, без да има политици, които смятат, че са над закона. „Как можем ние да искаме от румънците да спазват закона, когато колегите не го правят? Драги колеги, лекарите носят маска 12 часа дневно и не са се позовали на конституционните си права", отбеляза Николета Паулюк, след което позвъни на 112 от трибуната на Сената.

Тя съобщила местонахождението си и допълнила: „Молим за присъствието на държавните институции, за да бъде констатирано, че законът не се спазва".

Съгласно действащите в момента противоепидемични мерки в Румъния предпазната маска е задължителна на закрити обществени пространства.

В крайна сметка сенатор Диана Шошоака си сложила маска, съобщава Зиаре.

Шошоака е известна с провокативното си поведение. Тя влезе за първи път в парламента на изборите през декември 2020 г. от листата на националистическата партия Алианс за единство на румънците. Шошоака придоби голяма популярност, заради критиките си срещу ограничителните мерки, въведени заради COVID-19. Тя е сред основните противници на ваксините в Румъния. Диана Шошоака бе изключена от партията през февруари заради несъобразяване с партийната стратегия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари