Полиция поиска да затвори хлебопекарни в Бургас

0
Собствениците са учудени, че действията на полицията не били еднакви във всичките им обекти
Собствениците са учудени, че действията на полицията не били еднакви във всичките им обекти Видео: NOVA

В Бургас след първия вариант на заповедта на здравния министър, само за няколко часа са получени над 250 телефонни обаждания от собственици на магазини дали могат да работят в ситуация на извънредно положение. Собственици на верига хлебопекарни съобщиха, че служители на реда ги задължили да затворят обектите си. По думите им, униформените влезли сутринта в обектите им и ги задължили да затворят.

 Собствениците обясниха пред екипа ни, че указанията на униформените във всяка една хлебопекарна били различни, при въведени еднакви мерки за безопасност на клиентите във всичките им обекти.

И ни казаха да затваряме обекта, понеже имали заповед за затваряне на такива видове обекти”, обясни продавачка в обекта пред камерата на NOVA.

Сигурен съм, че такова нещо не е казано. Собственикът е запознат с въпросната заповед и е издадено разпореждане да се спазва заповедта”, заяви ст. комисар Радослав Сотиров.

Собствениците са учудени, че действията на полицията не били еднакви във всичките им обекти. От Регионалната здравна инспекция уточниха,че този тип магазини не са включени в заповедта. Казусът е бил обсъждан и на заседанието на оперативния щаб.

От понеделник в община Бургас се създава звено, което ще помага на хора под карантина или възрастни хора за закупуване на хранителни продукти и лекарства. Обособени са  два телефона, на които нуждаещи се могат да заявят посещение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари