Полицейски патрули с кучета ще дежурят в Бургас

1
МВР въвежда пеши патрул със служебно куче в централната градска част на Бургас
МВР въвежда пеши патрул със служебно куче в централната градска част на Бургас Снимка: БТА / Архив

МВР въвежда пеши патрул със служебно куче в централната градска част на Бургас

Пилотен модел за охрана на обществения ред, чрез пеши патрул със служебно куче, се въвежда в централната градска част на Бургас. Освен по основните пешеходни улици – "Александровска" и "Богориди", служители от "Специализираните полицейски сили", придружавани от служебно куче с намордник, служебен елек и специален повод, ще осъществяват охранителни действия с цел превенция на нарушенията и в района на железопътната гара в града, автогара "Юг", Морската градина и места, където има голяма концентрация на хора. Това съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Бургас.

Иновативните патрули са част от инициативите на ръководството на ОДМВР, предприети след състоялата се в началото на месеца превантивната среща по проблемите на сигурността, организирана от постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Общинския съвет. В срещата участваха представители на ръководството на ОДМВР, отдел "Охранителна полиция" и градските районни управления, а някои от дискутираните теми бяха свързани с движението на велосипеди и тротинетки по пешеходните зони и тротоарите в Бургас, контролът на безразборното паркиране на автомобили по улиците на аварийни светлини; извеждането на кучета без използването на повод и ограничаването на превозните средства, вдигащи шум над допустимата норма.

Взето бе решение за преорганизиране дейността по охрана на централната градска част, като по пешеходните зони ще се движат съвместни патрули от служители от "Обществен ред и сигурност" към Община Бургас и полицейски служители, сред които и тези със служебните кучета, а в зоната на Морската градина – велопатрули.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари