Полицейски хеликоптер се разби в Турция

1
Загинали са двамата пилоти
Загинали са двамата пилоти Снимка: Bell Helicopter Photo

Загинали са двамата пилоти

Двама пилоти загинаха, а един човек е ранен, след като в град Нурдагъ, Югоизточна Турция, се разби полицейски хеликоптер.

Хеликоптер на Генералната Дирекция по сигурността се и разбил край град Нурдагъ, окръг Газиантеп, съобщи днес турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в профила си в "Екс".

В катастрофата са загинали двамата пилоти, предава БТА. Единият от тях е шефът на пилотската полиция Джемил Гюлен, а вторият, пилот на договор, е Левент Йозтюрк. Техникът, третият човек на борда, е бил ранен и откаран в болницата.

Според изявлението на вътрешния министър хеликоптерът с трима души на борда е излетял снощи от град Хатай за Газиантеп.

Машината се е разбила в района на Картал, квартал на град Нурдагъ. Последната връзка с хеликоптера е била регистрирана снощи в 22:29 часа (21:29 часа българско време) от Единния център за въздушни операции. Двамата пилоти загинаха, а техникът бе ранен. Поднасям съболезнованията си на семействата на геройски загиналите пилоти, мъченици”, пише министър Йерликая.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който говори на митинг в Газиантеп, изрази съболезнования на семействата и близките на загиналите пилоти и пожела бързо оздравяване на ранения техник.

Към мястото на катастрофата са били изпратени голям брой спешни екипи, екипи за търсене и спасяване, както и жандармерийски части. Кадри, заснети с джиесеми, които бяха излъчени в турските телевизии показват, че хеликоптерът е бил напълно разбит. А мястото, където е паднал е гориста местност.

Води се разследване на причините за катастрофата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари