Полицейска операция по безопасност на движението ще проверява камиони и автобуси

0
Голяма част от тежките катастрофи по пътищата на Европа са предизвикани от водачите на автобуси и камиони
Голяма част от тежките катастрофи по пътищата на Европа са предизвикани от водачите на автобуси и камиони Снимка: Dunavmost

Голяма част от тежките катастрофи по пътищата на Европа са предизвикани от водачите на автобуси и камиони

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“ ще се проведе следващата седмица, съобщават от БНР.

От 10 до 16 октомври контролните органи ще следят за спазването на скоростта, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и други нарушения.

Полицейската операция се организира от ROADPOL заради факта, че голяма част от тежките катастрофи по пътищата на Европа са предизвикани от водачите на автобуси и камиони. Актуален пример за това са последните две тежки пътнотранспортни произшествия с участието на тежкотоварни автомобили, припомнят от разградската полиция.

Инцидентите станаха 3 октомври по главния път Варна - Русе, съответно в с. Осенец и преди Цар Калоян, в посока Разград, при които загинаха двама души. При една от катастрофите водачът напусна местопроизшествието и беше заловен часове по-късно в Търговище. Пробата на водача за употреба на наркотични вещества се оказа положителна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари