Полицейска кола за 3 400 000 долара

0
Органите на реда ще гонят престъпниците с хитовия Lykan Hypersport
Органите на реда ще гонят престъпниците с хитовия Lykan Hypersport

И без това внушителният автопарк на полицията в Абу Даби се сдоби със спортен супер звяр. Новото попълнение е Lykan Hypersport, което струва 3,4 млн. долара, пише сайтът zero2turbo, цитиран от Business Insider.

Колата има 770 конски сили и 3,8-литров двигател като на Porsche. Ускорява до 100 км в час за 2,8 секунди и може да достигне максимална скорост от 240 мили в час (386 км/ч).

Суперколата бе сред хитовите возила, ползвани и в последния филм от поредицата „Бързи и яростни”. В сцена от филма Вин Дизел летя през небостъргачите именно с Lykan Hypersport.

Престъпниците в Абу Даби да внимават, предупреждава не на шега изданието.

Все пак, въпреки новото си попълнение, полицията в Абу Даби отстъпва на тази в Дубай, която може да се похвали в автопарка си с модели като Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador, McLaren MP4-12C и още много луксозни модели.

Lykan Hypersport е гордостта на арабското автомобилстроене. Колата е разработка на W Motors, базирана в Дубай, но основана в Ливан. Счита се за третата най-скъпа кола в света и бе представена през 2013 г. Предвижда се от нея да се направи лимитирана серия от едва 7 бройки.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари